met amandelen
De geur van versgebakken brood en een zoet aroma van banaan en kaneel vult de keuken. Open de oven en daar is jouw heerlijke én gezonde versie van het klassieke bananenbrood, met de volle smaak van rijpe bananen en een crunch van amandelen.
Porties: 10 plakken
Ingrediënten
optioneel
01
Verwarm de oven voor op 180 graden boven-en onderwarmte en bekleed het bakblik met bakpapier.
02
Prak 2 bananen fijn met een vork en voeg dan het vanille-extract, bakpoeder, kaneel, eieren en een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
03
Maal de havermout in een blender of keukenmachine tot havermeel. Je kan ook kant-en-klare havermeel gebruiken.
04
Voeg vervolgens het volkorenmeel en het havermeel beetje bij beetje toe aan het bananenmengsel en roer met een lepel of vork tot een egale massa.
05
Hak de amandelen grof en voeg deze toe aan het mengsel. Meng alles goed door.
06
Doe het bananenmengsel in het bakblik. Snijd de laatste banaan horizontaal doormidden en leg dit boven op het brood.
07
Zet het brood voor 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is het brood klaar. Zo niet, bak dan nog een paar minuten langer.
Voedingswaarden
per portie*
100
KCAL
15g
Koolhydraten
3.42g
Eiwitten
2.51g
Vetten
* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.
Ontvang de nieuwste recepten!