met zoete appelstukjes
Zin om te bakken? Maak dit heerlijke bananenbrood met een twist! Voeg eens zoete appelstukjes toe aan het bananenbrood. Zonder de toevoeging van extra suiker. Lekker voor als snack of als ontbijt met Griekse yoghurt en een klein beetje granola.
Porties: 10 plakken
Ingrediënten
01
Verwarm de oven voor op 175 graden boven-en onderwarmte en bekleed het bakblik met bakpapier.
02
Prak 2 bananen fijn met een vork en voeg dan de bakpoeder, kaneel, eieren en een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
03
Voeg vervolgens het volkorenmeel en de havermout toe aan het bananenmengsel en roer met vork tot een egale massa.
04
Schil de appel en snijd in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
05
Doe het bananenmengsel in het bakblik. Snijd de laatste banaan horizontaal doormidden en leg dit boven op het mengsel en druk het lichtjes aan.
06
Zet het brood voor 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is het brood klaar. Zo niet, bak dan nog een paar minuten langer.
Voedingswaarden
per portie*
97
KCAL
17g
Koolhydraten
3g
Eiwitten
1.42g
Vetten
* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.
Ontvang de nieuwste recepten!
Meer inspiratie!
Alle receptenBananen pannenkoekjes
Op zoek naar een heerlijk ontbijtrecept? Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn makkelijk te maken en smaken fantastisch. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze smeuïge pannenkoekjes te bereiden. Serveer ze met Griekse yoghurt en granola voor een lekker ontbijt dat je energie geeft voor de dag.