Bananenbrood

met zoete appelstukjes

Zin om te bakken? Maak dit heerlijke bananenbrood met een twist! Voeg eens zoete appelstukjes toe aan het bananenbrood. Zonder de toevoeging van extra suiker. Lekker voor als snack of als ontbijt met Griekse yoghurt en een klein beetje granola.

Porties: 10 plakken

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 gr havermout
  • 80 gr volkoren tarwemeel

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 175 graden boven-en onderwarmte en bekleed het bakblik met bakpapier.

02

Prak 2 bananen fijn met een vork en voeg dan de bakpoeder, kaneel, eieren en een snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.

03

Voeg vervolgens het volkorenmeel en de havermout toe aan het bananenmengsel en roer met vork tot een egale massa.

04

Schil de appel en snijd in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.

05

Doe het bananenmengsel in het bakblik. Snijd de laatste banaan horizontaal doormidden en leg dit boven op het mengsel en druk het lichtjes aan.

06

Zet het brood voor 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is het brood klaar. Zo niet, bak dan nog een paar minuten langer.

Voedingswaarden
per portie*

97
KCAL

17g
Koolhydraten

3g
Eiwitten

1.42g
Vetten

* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.