Friszoete kip-mango

met paprika en komkommer

Ontdek de zoete en frisse smaken van Azië met dit heerlijke recept. De sappige mango en knapperige paprika vormen een perfecte combinatie met de malse kipfilet, terwijl de zoetzure woksaus voor een lekkere smaak zorgt.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr basmatirijst
  • 1 mango
  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 185 gr sperziebonen
  • 1/4 komkommer
  • 3 el woksaus sweet & sour

Bereiding

01

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd deze in stukjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Was de sperziebonen, halveer ze en snijd de uiteinden eraf. Je kunt ook kant-en-klare sperziebonen uit een pot gebruiken.

02

Zet een pan met water op het vuur voor de basmatirijst en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet indien nodig een tweede pan op voor de sperziebonen en kook deze tot ze beetgaar zijn. Gebruik je sperziebonen uit een potje? Laat deze dan uitlekken en zet apart. Giet de rijst af en houd apart.

03

Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze gaar zijn.

04

Voeg aan dezelfde pan de paprika toe en roerbak deze voor 2-3 minuten mee.

05

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.

06

Voeg nu de mango en komkommer blokjes toe aan de pan en roerbak alles samen voor nog eens 2 minuten.

07

Giet de zoetzure woksaus over het kip-mango mengsel en roer alles goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen op laag vuur.

08

Indien je een potje sperziebonen gebruikt, kun je deze nu toevoegen aan de pan en alles goed mengen tot het warm is.

09

Serveer de basmatirijst op borden en schep de friszoete kip-mango eroverheen.

Voedingswaarden
per portie*

519
KCAL

96.5g
Koolhydraten

23.1g
Eiwitten

2.8g
Vetten

* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.