Havermout

met stukjes mango

De combinatie van havermout, melk, zoete mango en een snufje kaneel zorgt voor een heerlijke smaak. Een perfect ontbijt om je dag mee te beginnen! Deze voedzame mix van koolhydraten, eiwitten en vetten geeft je de energie om je ochtend goed te starten.

Voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk
  • 45 gr havermout
  • 90 gr (diepvries) mango
  • 1 tl kaneel

Bereiding

01

Indien je kiest voor diepvriesmango, zorg dan dat deze eerst ontdooid is. Een handige tip is om de mango een nacht van tevoren in de koelkast te leggen zodat hij kan ontdooien.

02

Doe de melk en havermout in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.

03

Laat de havermout op laag vuur sudderen, blijf regelmatig roeren totdat de havermout de gewenste dikte heeft.

04

Voeg aan dezelfde pan de paprika toe en roerbak deze voor 2-3 minuten mee.

05

Voeg een snufje kaneel toe en roer de (ontdooide) mango door de havermout.

06

Schep de mango-havermoutpap in een kom en geniet van je heerlijke ontbijt!

Voedingswaarden
per portie*

346
KCAL

53.1g
Koolhydraten

14.9g
Eiwitten

7.1g
Vetten

* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.