met kip en basmatirijst
Deze kip-rendang is een heerlijke combinatie van malse kip, romige kokosmelk en knapperige groenten. Eenvoudig en snel te bereiden, perfect voor een doordeweekse avond wanneer je iets speciaals wilt, maar niet te lang in de keuken wilt staan.
Voor 2 personen
Ingrediënten
01
Snijd de paprika en de twee uien in kleine blokjes. Schil de gember en rasp deze.
02
Zet ondertussen twee pannen water op. Één voor de rijst en één voor de sperziebonen.
03
Verhit een klein beetje vloeibare bakboter in een hapjespan en bak de inhoud van het zakje rendang saus kort.
04
Voeg de gesneden uien en geraspte gember toe en bak deze even mee tot de uien glazig zijn.
05
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de kipblokjes tot ze gaar zijn.
06
Zodra de kip gaar is voeg je de gesneden paprika toe en bak je deze even mee.
07
Schenk de kokosmelk in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel 5 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.
08
Terwijl de rendang suddert, kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking en kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
09
Giet de rijst en sperziebonen af en serveer deze los bij de rendang met kip.
Voedingswaarden
per portie*
613
KCAL
84g
Koolhydraten
28g
Eiwitten
17g
Vetten
* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.
Ontvang de nieuwste recepten!
Meer inspiratie!
Alle receptenSpitskoolstampot
Zin in een makkelijke maaltijd vanavond? Probeer deze heerlijke spitskoolstampot met ananas en cashewnoten! Je zult versteld staan van de mix van smaken en texturen in dit gerecht. De toevoeging van zoete ananasstukjes geeft een frisse draai en de cashewnoten zorgen voor een heerlijke crunch. Het is een eenvoudige, maar verrassend smaakvolle maaltijd.