Spitskoolstampot

met ananas en cashewnoten

Zin in een makkelijke maaltijd vanavond? Probeer deze heerlijke spitskoolstampot met ananas en cashewnoten! Je zult versteld staan van de mix van smaken en texturen in dit gerecht. De toevoeging van zoete ananasstukjes geeft een frisse draai en de cashewnoten zorgen voor een heerlijke crunch. Het is een eenvoudige, maar verrassend smaakvolle maaltijd.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gr aardappelen
  • 400 gr spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 blikje ananasstukjes
  • Garnering

  • 20 gr ongezouten cashewnoten

Bereiding

01

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

02

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn.

03

Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes en de rode paprika in kleine stukjes.

04

Bak de gesneden spitskool en de rode paprika in een pan, totdat het geslonken is. Zelf gebruik hiervoor geen boter of olie.

05

Voeg kerriepoeder en sojasaus toe aan de groenten en roer goed door om de smaken te mengen.

06

Giet ondertussen de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gebakken groente toe en stamp alles goed door elkaar.

07

Roer de verse ananasstukjes door de stampot om een zoete en frisse smaak toe te voegen.

08

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Hak ze daarna grof.

09

Serveer de stampot en strooi de gehakte cashewnoten over de maaltijd voor een knapperige bite.

Voedingswaarden
per portie*

428
KCAL

143g
Koolhydraten

30.6g
Eiwitten

13.9g
Vetten

* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.